Berga continua amb la programació de les activitats Rescatem la memòria històrica, recuperem la dignitat. Una proposta impulsada per l'Ajuntament de Berga i amb la col·laboració d'entitats per commemorar els 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

Aquesta tarda, Rosa Toran, la presidenta de l'Amical de Mauthausen, oferirà una xerrada titulada «Els republicans als camps nazis. Montserrat Roig i la construcció d'una memòria». L'acte tindrà lloc a la sala casino del Teatre Municipal a les 6 de la tarda.

D'altra banda, demà, diumenge, el Teatre Municipal també serà l'escenari d'una altra de les propostes, en aquest cas, teatral. Rosa Andreu protagonitza Memòria de les oblidades, de Joan Pascual, que recorda la repressió que van patir quatre dones durant el franquisme. La funció serà a les 6 de la tarda i les entrades es poden comprar de manera anticipada a través del web www.tincticket.com. Després de la representació també hi haurà un col·loqui. Les activitats continuaran la setmana vinent amb la inauguració de l'exposició sobre l'exili d'intel·lectuals catalans.