19 de febrer de 2019
19.02.2019

Berga penalitzarà l'ostentació de consum d'alcohol al Carnaval

El govern pren la mesura d'acord amb les colles per frenar «l'ús abusiu» de begudes a la festa

18.02.2019 | 22:47
Rua del Carnaval de Berga el 2018

L'Ajuntament de Berga penalitzarà les comparses els integrants de les quals facin ostentació del consum d'alcohol en el decurs de la rua del Carnestoles d'enguany. Així ho ha explicat la regidora de Festes, Mònica Garcia, responent una pregunta de la regidora del PDeCAT Maria Antònia Ortega al darre ple municipal, celebrat dijous passat.

El govern de Berga ha volgut adoptar una mesura per tal d'intentar posar aturador a «l'ús abusiu» de begudes alcohòliques en el decurs de la rua del Carnaval. La regidora Mònica Garcia ha explicat que, d'acord amb les entitats i col·lectius que participen al concurs de carrosses i comparses del Carnaval berguedà, es va plantejar la possibilitat de prohibir el consum d'alcohol per part dels participants a la rua. Tanmateix, «al final vam arribar a la conclusió» que aquesta prohibició seria poc efectiva perquè no es podria controlar que es complís. De manera que s'ha optat per «prohibir l'ostentació del consum alcohòlic». La regidora Garcia ha dit que «a la comparsa que ho faci se li restarà el 10% dels punts» del concurs de comparses que li atorgui el jurat del certamen.

La regidora de Festes ha dit que aquesta «és una mesura de mediació» encaminada a crear consciència de la necessitat de reduir el consum d'alcohol a la rua «encara que sigui a nivell petit, però aquest és un primer pas».

En la mateixa línia, una altra de les mesures que s'introduiran a la rua d'enguany és que es repartirà aigua i fruita entre els participants i al ball de nit hi haurà una barra on es dispensaran begudes sense alcohol. Així mateix hi haurà un punt lila per evitar les agressions sexistes durant la festa com ja s'ha fet en altres celebracions com la Patum, per exemple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook