La Unió de Botiguers i Comerciants de Berga s'ha adherit a al convocatòria de vaga general del 21 de febrer segons ha fet públic en un comunicat. L'entitat comercial explica que si suma perquè «com a autònoms i petits empresaris demanem la derogació de la reforma laboral aprovada pel govern espanyol del Partit Popular el 2015 i no derogada pel govern socialista en els darrers mesos». La UBIC exposa que «necessitem lleis que protegeixin els treballadors, autònoms i petites empreses, veritable motor del nostre país, envers a grans corporacions i empreses. Lleis que cuidin el petit comerç i el comerç de proximitat; equiparant impostos als beneficis, baixant el cost de contractació, augmentant cobertures laborals dels treballadors autònoms etcetèra».

L'entitat que aglutina els comerciants de Berga «apostem per la implementació completa de les lleis socials vetades pel tribunal Constitucional, com la Llei d'igualtat home/dona, tributs verds o la Llei Catalana de Comerç, entre altres». A més de recordar que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat 2019, «finalment no aprovat al Congrés dels Diputats, no preveia cap inversió al Berguedà».

També «protestem contra la situació de judici, presó i exili a membres del Govern, parlamentaris electes i líders socials. Persones escollides democràticament per aplicar solucions a moltes de les demandes socials i econòmiques que es reivindiquen en aquesta protesta i que es troben en aquesta situació tan injusta».

Crida al civisme

Crida al civismeEn el comunicat, la UBIC diu que tot i adherir-se a la vaga general del 21 de febrer , «i com no pot ser d'una altra manera, la determinació de tancar o no tancar recau en cada establiment. És una decisió personal i de cap manera volem incidir en la decisió de cada soci, com tampoc acceptarem cap mena de coacció cap a qui obrirà o cap a qui voldrà secundar la vaga i tancar el dia 21». La UBIC fa una crida perquè «tothom actuiï d'una manera cívica, pacífica i ponderada per tal de permetre la llibertat d'expressió tant en un sentit com en un altre».