La junta de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDPB) està buscant els diners per poder pagar les nòmines de febrer als treballadors dels seus serveis, segons han confirmat fonts solvents consultades per aquest diari.

A hores d'ara, només està garantit el pagament de la mensualitat de febrer dels professionals que treballen a l'escola d'educacióperquè depenen del departament d'Educació. No, els de la resta de professionals dels altres serveis que presta l'associació, que són el Cdiap, un centre gratuït especialitzat en el desenvolupament infantil i integrat dins la xarxa de centres d'atenció precoç del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, el Centre Especial de Treball i Servei de Teràpia Ocupacional del Taller Coloma), el servei de suport a la pròpia llar i llar-residència, el sou dels quals paga l'entitat.

«S'està fent tot el possible per poder pagar les nòmines», han declarat les fonts consultades per aquest diari que no han pogut concretar el nombre de persones a qui l'APDPB ha d'abonar la mesada tot i que s'estima que en són un centenar.

Des que el 31 de gener va plegar l'anterior gerent de l'entitat, Fina Canal, que va ser el pal de paller de l'Associació, una junta ha agafat les regnes de l'entitat. Des d'aleshores i amb l'ajuda de professionals externs intenten aclarir «la situació econòmica real» de l'APDPB. El mal estat de les finances va provocar la dimissió de l'anterior gerent. «Estem treballant per veure on som», han indicat les fonts esmentades. Un cop es tingui una radiografia de l'estat financer de l'entitat, s'elaborarà un un pla d'acció per sortir de l'atzucac, segons explica la junta en una carta que recentment ha enviat als treballadors i pares que tenen fills als serveis de l'entitat.

Les mesures que calgui adoptar es donaran a conèixer en una assemblea general de l'associació. Actualment no hi ha un termini fixat per convocar-la. «Serà al més aviat possible».

Les fonts consultades per aquest diari han explicat que l'objectiu és aconseguir mantenir els serveis que presta l'associació com fins ara i continuar gestionant-los directament. Sobre la possibilitat que aquesta tasca es pogués arribar a encarregar a entitats com Ampans, les fonts esmentades han indicat que «no podem tancar cap porta», per bé que han precisat que ara mateix no es preveu aquest escenari.