Davant la vaga convocada per aquest dijous 21 de febrer en protesta pel judici de l'1-O, l'Ajuntament de Berga ha establert el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant l'aturada.

Transport urbà

Pel que fa al transport, el bus urbà realitzarà el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, se suprimiran els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la Plaça de la Creu. En canvi, es mantindran els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts, a la mateixa plaça. Per tant els busos que estaran en funcionament són els següents:

- Línia 1 - Ciutat (Vermella): 7:30h / 8:30h / 9:30h / 10:30h / 11:30h / 14:30h / 15:30h / 16:30h / 17:30h / 18:30h

- Línia 2 - Avià (Blava): 13:30h / 19:30h

- Línia 3 - Casampons (Verda): 12:30h

Ajuntament

Els Serveis TIC, l'àrea de Benestar Social i les instal·lacions esportives municipals comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. Tanmateix, es disposarà de dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones per realitzar tramitacions a través del registre municipal i per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Educació

Pel que fa a l'Escola Bressol Flor de Neu, hi haurà 3 educadors i/o educadores i una persona encarregada del servei de menjador per atendre els infants del centre, d'acord amb els criteris establerts per la Generalitat de Catalunya, en situacions de vaga. L'Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins escolars adreçat als infants de primària que realitzen l'itinerari a peu per anar a l'escola.

En referència a l'Escola Municipal de Música de Berga, es comptarà amb un membre de l'equip directiu i una persona de l'equip docent.

Servei de residus

El servei de recollida de residus "Porta a Porta" previst per aquest dijous a Berga es mantindrà sense alteracions. Per tant, es realitzarà la recollida de les fraccions d'orgànica i envasos a partir de les 10 de la nit, tal i com es fa habitualment.

Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l'Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l'assistència de treballadores i treballadors en cada cas.