Berga s'ha llevat aquest dijous amb una imatge típica d'un dia festiu, amb pràcticament tots els establiments i serveis tancats. La diferència és que avui els propietaris dels comerços han decidit abaixar la persiana per donar suport a la vaga general convocada per avui.

Tal i com ja va explicar aquest diari, la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga s'ha adherit a al convocatòria de vaga. Tret d'alguna gran superfície, tots els comerços, bars i d'altres establiments han tancat les portes per secundar la mobilització. El carrer Major, el passeig de la Indústria, el passeig de la Pau i el carrer del Roser, els quatre eixos comercials més destacats de Berga viuen un matí de tranquil·litat.

L'Ajuntament de Berga ha establert el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant l'aturada. D'una banda, els Serveis TIC, l'àrea de Benestar Social i les instal·lacions esportives municipals compten amb una persona per prestar els serveis corresponents. Tanmateix, es disposa de dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones per realitzar tramitacions a través del registre municipal i per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

El bus urbà està realitzant el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, s'han suprimit els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la Plaça de la Creu. En canvi, es mantenen els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts, a la Plaça de la Creu.

Pel que fa a l'activitat escolar, ha quedat pràcticament anul·lada, en general als centres educatius de primària i secundària de la ciutat, que realitzen els serveis mínims.

El servei de recollida de residus Porta a Porta previst per aquest dijous a Berga es mantindrà sense alteracions, segons fonts municipals. Per tant, es realitzarà la recollida de les fraccions d'orgànica i envasos a partir de les 10 de la nit, tal i com es fa habitualment.