Els treballadors del Centre Especial de Treball i Servei de Teràpia Ocupacional del Taller Coloma, un dels serveis de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (APDPB), continuaran treballant per atendre les persones a qui donen servei en espera que s'aclareixi la situació econòmica de l'entitat. Fins ara el mal moment econòmic de l'associació ha provocat la dimissió de la gerent i ànima del projecte, Fina Canal.

En un comunicat adreçat a les famílies expliquen que «la majoria dels professionals del Taller Coloma volem fer sentir la nostra veu, arran de les notícies que han sortit a la premsa aquests últims dies». Aclareixen que «nosaltres no sabem què ha passat. Sabem que la situació econòmica és molt fràgil i és veritat que no hem cobrat la paga extra de Nadal, però la nòmina de gener sí». Els professionals del Taller Coloma admeten que «no sabem com es resoldrà tot plegat» però «seguim treballant en els nostres serveis cada dia amb la mateixa professionalitat i entusiasme per les persones que en depenen».

En el mateix escrit fan palès el seu desig que aviat es redreci aquesta situació. «Esperem, sobretot pensant en les persones que atenem i en les seves famílies, que aviat sortim d'aquest entrebanc i que el futur sigui pròsper»

D'altra banda, els professionals del Taller Coloma també han tingut unes paraules per a Fina Canal, la gerent de l'associació, que va dimitir el 31 de gener arran dels problemes econòmics. «Volem donar tot el nostre suport a la Fina Canal, que fa gairebé 35 anys que va engegar aquest projecte».

La delicada situació econòmica de l'associació ha provocat que no s'hagi pogut pagar la paga extra de Nadal. Tal com ja va informar aquest diari, aquesta setmana la junta de l'entitat està buscant els diners per pagar les nòmines de febrer als seus treballadors.

Fins ara només han tingut garantit el pagament de les mensualitat de febrer dels professionals que treballen a l'escola d'educació especial de La Llar perquè depenen del departament d'Educació. No passa el mateix amb els de la resta de professionals dels altres serveis que presta l'associació, que són el Cdiap, un centre gratuït especialitzat en el desenvolupament infantil i integrat dins la xarxa de centres d'atenció precoç, el Centre Especial de Treball i Servei de Teràpia Ocupacional del Taller Coloma, el servei de suport a la pròpia llar i la llar-residència, el sou dels quals paga l'entitat.