L'autovia C-16 ha estat tallada a Berga durant cinc hores aquest dijous al matí arran de les protestes que s'estan duent a terme arreu del país amb motiu de la vaga general d'aquest 21 de febrer. Unes 200 persones han tallat la via entre els accessos sud i centre de Berga, segons ha pogut comprovar Regió7, des de les 8 del matí i fins a la 1 del migdia, quan els cossos de seguretat han normalitzat la circulació.

Els Mossos d'Esquadra han desviat els cotxes cap a l'interior del municipi durant les hores que la via ha estat tallada en els dos sentits de la marxa. Les retencions eren a quarts d'una del migdia d'uns 2 quilòmetres, segons Trànsit. Molts dels vehicles aturats eren camions. Pocs minuts després de la 1 del migdia s'ha reobert la via al trànsit. Els Mossos han retirat els pneumàtics i altres objectes que impedien el pas de vehicles, han netejat la via i han normalitzat la circulació.

Dos talls de trànsit simultanis

Minuts abans de les 10 del matí la C-16 ha patit un altre tall de trànsit, en aquest cas en sentit sud a l'altura de l'entrada sud a Berga. S'han incendiat diversos pneumàtics al mig de la via. Mossos i Bombers han treballat per apagar el foc i normalitzar la circulació. Els manifestants s'han desplaçat cap al punt del primer tall, entre els accessos sud i centre a la capital de la comarca.

{C}{C}{C}{C}

23

Talls de trànsit a la C-16, a Berga

Diversos agents han intentat desallotjar la via des de primera hora. S'han viscut moments de tensió quan els Mossos han demanat als manifestants que els entreguessin els seus DNI per identificar-los i alguns s'hi han negat. Pel que ha pogut saber aquest diari, els agents han demanat també que una persona del grup de manifestants fes d'interlocutora amb els agents amb l'objectiu de reobrir la via al trànsit. Després de consensuar-ho, el grup de manifestants ha decidit allargar el tall fins almenys les 11 del matí.

A banda, un grup de persones ha iniciat una marxa lenta a peu des de la plaça Sant Joan de Berga, on hi havia convocada una manifestació a les 9 del matí, cap a la C-16. Un cop a l'autovia s'han afegit als manifestants que tallaven aquest punt de la via des de primera hora. Així, a quarts d'11 del matí la C-16 estava tallada en els dos sentits de la marxa, i en sentit sud en dos punts. Els cossos de seguretat treballaven per retirar els pneumàtics cremats de la via.