L'Ajuntament de Bagà té previst encarregar al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona el projecte executiu de la millora d'un dels seus espais urbans més emblemàtics: la plaça Galceran de Pinós. Així ho ha assegurat a aquest diari Maria Viso, alcaldessa accidental del municipi.

Aquest serà el proper pas que afrontarà el consistori un cop la Diputació de Barcelona li ha lliurat l'avantprojecte d'intervenció a la plaça. Aquest avantprojecte «descriu i valora econòmicament tres propostes alternatives en funció del grau d'intervenció constructiva que es vulgui aplicar», segons fonts de l'ens provincial. Totes tres propostes «tenen en comú l'objectiu de solucionar les mancances que actualment aquest espai presenta, especialment en relació amb les circulacions i connectivitats entre el centre de la plaça i els espais coberts dels porxos, la recollida d'aigües pluvials i el compliment del codi tècnic d'edificació pel que fa a la seguretat de l'espai i la seva utilització per les persones». Un altre dels dèficits de l'espai és el mal estat del paviment, ha explicat Maria Viso.

La plaça Galceran de Pinós és una plaça porticada de planta rectangular tancada, que va ser construïda aprofitant una terrassa del terreny a diferent nivell, fet que provoca que el nivell dels pòrtics d'un costat i de l'altre sigui diferent.

Maria Viso ha exposat que tenen previst encarregar el projecte perquè en el futur es pugui abordar aquesta intervenció.