Reduir l'excessiva velocitat a la que circulen alguns conductors per la travessera urbana de Puig-reig i alhora reordenar aquest céntric espai per prioritzar el pas dels vinants i que sigui més accesible i fàcil per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests són els objectius de les obres que hi durà a terme la Diputació de Barcelona, proprietària de la via.

Ahir, el diputat Jordi Fàbrega va ser a Puig-reig per anunciar aquesta intervenció que començarà a l'alçada del barri de l'Estació fins a la rotonda de devant del camp de futbol, millorant aquesta artèria que configuren els carrers Major i Llobregat.

Les obres és previst que comencin entre finals de març i principis d'abril i han estat adjudicades per un import de 162.000 que paga majoritàriament l'ens provincial amb una aportació del consistori local. Els treballs consistiran en un 15 d'actuacions com la construcció de dos passos de vinants (un d'elevat) i el trasllat de la parada del bus del marge dret per traslladar-la ampliada al marge esquerra; la reordenació de la plaça de la Creu ampliant-ne la vorera del marge dret i construir-hi un nou pas elevat de vianants, la construcció d'una cruïlla a l'alçada del carrer Mare de Déu de Queralt i la millora dels pasos de viananst existents i la creació de nous.

Aquesta travessera registra el trànsit diari de mitjana de 3.445 vehicles. Amb les obres previstes la velocitat a es limitarà a 40 quilòmetres per hora. L'alcalde Josep Maria Altarriba va destacar la importància d'aquesta obra pel poble que havien inclòs al seu programa. Les obres és previst que durin 4 mesos i que mentre es facin es doni pas alternatiu en funció dels treballs