La Diputació de Barcelona iniciarà el 2020 les obres per millorar tres camins asfaltats del Berguedà que donen accés a tres nuclis urbans: Castell de l'Areny, Gisclareny i Montclar. Així ho ha explicat aquest dimecres al migdia el diputat Jordi Fàbrega a Montclar en companyia dels alcaldes d'aquests municipis Pere Raja, Joan Tor i Raquel Sala, respectivament i el president del Consell Comarcal del Berguedà Josep Lara i la consellera comarcal Montse Badia.

Amb aquestes obres es dóna resposta a una demanda històrica del territori. Es tracta de camins que donen accés a nuclis urbans de petits municipis que no tenen recursos econòmics per fer-ne el manteniment llevat des de Montclar que és per connectar-lo millor amb Montmajor. Tot i que no esdevindran carreteres com han demanat insistentment alguns municipis com Gisclareny sí que s'hi faran obres de condicionament que consistiran en canviar el ferm, establiments d'elements de contenció i l'engrandiment de túnels i amés, l'ens provincial n'assumirà el manteniment deslliurant així d'una feixuga càrrega econòmica als consistoris d'aquests municipis.

Aquestes tres intervencions suposaran actuar en 23,5 quilòmetres en total amb una inversió econòmica que oscil·larà entre el 2,1 i els 2,4 milions d'euros. El pressupost no se sabrà exactament fins que no s'hagin redactat els projectes constructius ha detallat Jordi Fàbrega. I es calcula que es podran començar a redactar aquest abril. El diputat ha destacat també que a més de millorar aquests vies per garantir la seguretat la Diputació també n'assumirà el manteniment, el veritable cavall de batalla dels responsables municipals.

Aquestes tres obres són les primeres que s'abordaran dins del Pla Zonal del Berguedà en una primera fase, en els propers 4 anys. Tanmateix el pla és a 15 anys vista i preveu un total de 13 actuacions en 76,45 quilòmetres de camins del Berguedà amb una inversió global estimada de 13,28 milions d'euros.

El president del Consell Comarcal del Berguedà Josep Lara i els alcaldes dels municipis beneficiats (Joan Tor de Gisclareny, Pere Raja de Castell de l'Areny i Raquel Sala de Montclar) han mostrat la satisfacció per l'actuació de la Diputació que han lloat