Berga ha ampliat el nombre d'actes del Dia de la Dona «gràcies a la implicació de diverses entitats berguedanes que han contribuït a confeccionar un programa farcit de propostes per a tots els públics». Les activitat es duran a terme del 9 al 20 de març organitzades per les àrees de Drets Socials, Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Berga, i tenen la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l'Associació de Dones del Berguedà, La Bauma dels Encantats, 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic, el col·lectiu Gatamaula i l'editorial Pol·len edicions.

Ahir es van presentar. La regidora de Cultura i Joventut, Mònica Garcia, va explicar que els actes «han estat elaborats des d'una perspectiva feminista». Garcia va destacar que «l'objectiu del feminisme es basa en una lluita transversal i col·lectiva per trencar amb el sistema patriarcal, ja que aquest sistema oprimeix greument les dones però també situa els homes en un rol que no els deixa ser lliures».

Una de les activitats més singulars és una trobada de comparseria femenina popular que tindrà lloc el dia 9 a cura de la Bauma, amb una cercavila que recorrerà el centre de la ciutat fins a arribar a la Sala Casino de Berga.

D'altra banda, el regidor Ivan Sánchez va informar que l'Ajuntament de la ciutat s'adhereix a la vaga feminista del 8 de març i va fer una crida a donar-hi suport.