L'Ajuntament de Berga, el de Gironella, Puig-reig i el Consell Comarcal, entre d'altres institucions, se sumen a la marxa que aquest dilluns es farà a les 8 del vespre a Berga per rebutjar les darreres agressions sexuals conegudes a la comarca organitzada per un grup de dones. Tots els grups municipals amb representació al consistori de Berga (el govern de la CUP i els de l'oposició PDeCAT-CDC, ERC, PSC i ICV) han anunciat que hi donen suport i molts dels seus regidors hi seran presents. Entre d'altres hi ha prevista la presència de l'alcaldessa inhabilitada de Berga Montse Venturós, el batlle de Gironella David Font, el de Puig-reig Josep Maria Altarriba o el de Saldes Moisès Massana o la de Montclar Raquel Sala, entre d'altres autoritats berguedanes. També ha fet públic el seu suport a la marxa el Consell Comarcal del Berguedà

La regidor de Cultura i Joventut Mònica Garcia ha explicat aquest migdia que «ens volem sumar a la convocatòria d'aquesta tarda» organitzada pel Col·lectiu Feminista del Berguedà i ha animat «a tota la població que se sumi al col·lectiu feminista perquè al cap i a la fi el que està demanant és igualtat, que la dona sigui respectada. Ens hi hem de sumar inevitablement, és el nostre deure».

Per la seva banda el regidor de Drets Socials de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez ha fet una crida a la «tranquil·litat» en relació al malestar que han generat entre la població les dues agressions sexuals que hi hagut el 17 de febrer a Berga i el 23 a Gironella. «Els casos de violència masclista, malauradament s'han donat sempre» i que justament la feina de sensibilització que s'ha fet ens els darrers anys «fa que siguin més denunciades que potser abans". El regidor ha dit que les xifres d'atacs sexuals a dones «són preocupants». Ha informat que el 2018 als Països Catalans «hi hagut un 30% més de casos d'agressions sexuals». A Catalunya actualment es denuncien dues agressions sexuals cada dia, ha indicat.

El regidor Ivan Sánchez també ha anunciat que l'Ajuntament de Berga s'afegeix a la vaga feminista convocada pel 8 de març Dia Internacional de la Dona. I ha fet una crida a «botigues i empreses» a sumar-s'hi a favor de la igualtat: «no hi ha cap altra manera».