Els residents del veïnat de la Serra de Noet es quedaran sense contenidors de deixalles demà dilluns, 4 de març, segons ha confirmat a Regió7 Xavier Francàs, conseller comarcal de Medi Ambient. L'única zona de Berga que encara tenia contenidors els perdrà perquè l'amo dels terrenys on es volia fer una illeta d'accés restringit, per donar resposta a les demandes dels veïns de poder-hi continuar abocant, no ha respost les peticions del Consell ni de l'Ajuntament de Berga perquè els donés permís per fer-ho.

En vista de la manca de resposta de la propietat dels terrenys amb qui representants dels dos organismes van aconseguir fer un primer contacte però posteriorment ja no van obtenir-ne cap més resposta, han decidit actuar, segons ha explicat Xavier Francàs. «S'ha parlat un altre cop amb els veïns» per explicar-los la situació. Aquests contenidors han sobreviscut a la implantació del nou sistema de recollida de deixalles del porta a porta, del 4 de novembre. Primer perquè no s'havia construït una illeta de contenidors d'accés restringit perquè hi anessin a abocar els veïns de masies de nuclis disseminats de la ciutat com els d'aquesta zona. D'altra banda, els veïns inicialment van mostrar la seva oposició a haver de desplaçar-se més lluny d'on fins ara tiraven les seves deixalles, als contenidors situats davant del vell Menfis.

Així va quedar la situació. En aquest lapse de temps, representants del Consell Comarcal del Berguedà. El conseller Xavier Francàs ha indicat que això no ha estat possible perquè el propietari dels terrenys «ens ha plantat». En paral·lel, els veïns d'aquesta zona s'han adonat que hi va a abocar deixalles «persones de fora que venen amb la furgoneta i ho descarreguen tot aquí», ha indicat Lluís Sellart, veí de la zona. Això ha provocat que aquest espai s'hagi convertit en un cau de brutícia ja que hi ha molta porqueria a ter-ra i als entorns dels contenidors. Demà s'ha previst retirar els contenidors. I els veïns hauran d'anar a l'illeta que ja hi ha al costat del Lidl.