El Consell Comarcal del Berguedà rebutja «qualsevol tipus de violència contra les dones». Així ho afirmen fonts de l'ens en un comunicat que ha fet públic avui després de la darrera agressió que s'ha conegut a la comarca, ara a Gironella, en els darrers 7 dies. La primera va ser el 17 de febrer a Berga.

En el comunicat el Consell fa «una crida a la societat perquè actuï de forma contundent en contra de qualsevol violència i no es toleri cap manifestació que la justifiqui. No hi ha cap culpa que justifiqui la violència». Alhora demana «reflexió de les causes de la violència masclista, ja que el masclisme és l'element de legitimitat en totes les societats». Així mateix es demana «a totes les persones que respectin la privacitat de les víctimes per tal de facilitar el seu procés de recuperació i evitar-ne la revictimització».

En l'esmentat comunicat «els representants polítics i professionals del Consell Comarcal fem saber el ferm compromís de la nostra institució en la lluita contra la violència masclista». El Consell del Berguedà disposa de serveis especialitzats a les dependències de l'ens com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Berguedà (SIAD, siad@ccberguedà.cat), on s'ofereix assistència psicològica i jurídica especialitzada i altres serveis especialitzats com la línia telefònica gratuïta d'atenció contra la violència masclista, 900 900 120.

En el comunicat, fonts del Consell recorden que amb els Ajuntaments del Berguedà, «fa temps que es desenvolupen polítiques públiques encaminades a la prevenció i sensibilització de les diverses formes de discriminació de gènere. Tot aquest treball fomenta l'apoderament de les dones per denunciar aquestes violències».