Gironella es prepara per viure el seu particular Carnestoltes a partir d'aquest dijous, una setmana més tard que a la majoria de municipis amb l'objectiu d'atraure la participació de colles i comparses de poblacions veïnes. El regidor de Festes de l'Ajuntament de Gironella i membres de la Comissió del Carnaval han presentat la programació d'activitats per a enguany, que manté una estructura similar a la de les tres passades edicions, «perquè són actes que funcionen», ha assegurat Vall.

Una de les principals novetats serà el canvi d'ubicació d'algunes activitats, tenint en compte que tant la plaça de l'Estació com el Local del Blat, que acollien alguns dels actes multitudinaris, estan en obres. D'aquesta manera, la rua infantil de les escoles que tindrà lloc el divendres, canviarà el recorregut i finalitzarà a l'espai Sant Tomàs, mentre que la Glitter Party, que cada any aplega entre 300 i 400 persones de divendres al vespre, i el ball de disfresses de dissabte a la nit, es traslladaran del Local del Blat al pavelló d'esports. La festa s'iniciarà a les 11 de la nit amb un cercatasques que passarà pels bars i restaurants de Gironella a recollir la gent per portar-los al pavelló, on se celebrarà el festival Gironella ho peta, amb l'orquestra La Loca Histèria, el punxadiscs MON DJ, i DJ EVE. Les entrades anticipades es poden comprar al Bar Xato i a la Llibreria Guinó per 5 euros o a la taquilla el mateix dia per 7 euros.

Un dels espais que enguany prendrà més protagonisme és la plaça Pi i Margall, ja que serà on s'instal·larà la graderia perquè el públic pugui gaudir de les actuacions de les comparses. Enguany, la rua de dissabte a la tarda finalitzarà en aquesta plaça, i s'iniciarà a davant de la biblioteca. Aquesta rua serà un dels actes més multitudinaris a la que s'espera la participació d'una vintena de comparses. Tal i com va explicar Vall, entre la comitiva hi haurà quatre xarangues i dos carruatges de música, a banda d'un grup d'animació «per aconseguir una rua el més dinàmica possible». En aquest sentit, Vall fa una crida a les colles de municipis veïns que ja han celebrat el Carnestoltes a les seves localitats a inscriure's a la rua de Gironella. En els darrers anys, assegura el regidor, «la participació ha augmentat, tant pel que fa al nombre de comparses locals com de fora, així com en el volum d'espectadors».

Es repartiran un total de 7 premis al concurs de comparses. Les comparses locals podran optar a 6 premis, per a millor disfressa o millor comparsa, i es manté un únic premi per les comparses foranies.

Les primeres activitats se celebraran dijous amb l'arribada de la Perla i la seva comitiva i el concurs de mascotes, i finaltizaran diumenge a la tarda amb l'espectacle d'en Peyu que s'iniciarà a les 6 de la tarda al pavelló d'Esports. Divendres a la tarda també hi haurà un espectacle infantil pels més menuts dels centres educatius de la vila.