L'Ajuntament de la Pobla de Lillet ha posat a licitació obres de de restauració i manteniment dels jardins Artigas per valor de 67.309 euros. El consistori poblatà aposta per aquest conjunt patrimonial obra d'Antoni Gaudí, que el 2018 ha batut per segon any consecutiu el seu rècord de visitants i ha arribat als 32.775, segons ha avançat a Regió7 Vicenç Linares, l'alcalde poblatà. El 2017 havien estat 32.125.

La intervenció consistirà a arreglar i consolidar les jardineres de formes singulars referents a la natura, persones i animals, reparar les arcades i les baranes d'imitació de troncs, consolidar les voltes i pedres de tosca del pont de l'Arc Coix i del pont dels Arcs, col·locar dues portes d'accés, una tanca singular d'acer nova i una tanca metàl·lica per delimitar el recinte del parc.

La memòria valorada de la intervenció als jardins preveu muntar bastides per actuar a la part nord del pont dels Arcs sobre el riu Llobregat. És previst «treure el morter que es troba en mal estat de sota de la volta dels pont i col·locar dues pedres tosques que falten de la part nord, que van penjades sota la volta», així com reparar les pedres tosques de la part sud.

Al pont de l'Arc Coix es reforçarà «la llosa de formigó que subjecta la volta d'escala que està en mal estat» i es farà «un acabat amb tres passamans metàl·lics de 15 centímetres d'amplada i 2 centímetres de gruix». També es farà una repassada a les baranes dels jardins d'imitació de troncs que estiguin en mal estat.

Linares ha indicat que es tracta d'unes obres de manteniment perquè els jardins estiguin en bon estat. En aquest sentit ha destacat que el 2018, per segon any consecutiu, s'ha batut el sostre de visitants. Si el 2017 ja s'havia marcat un rècord amb 32.125 visitants, el 2018 aquesta xifra s'ha superat i s'ha situat en els 32.775. L'alcalde atribueix aquest increment al bon temps que va fer gairebé fins a les festes de Nadal.

Els jardins Artigas són a la riba esquerra del riu Llobregat a la zona de la font de la Magnèsia , al costat de l'antiga fàbrica de ca l'Artigas a la Pobla de Lillet.

L'actuació d'enguany s'afegeix a les que ja s'havien fet, per exemple, durant l'ant 2016, quan s'hi van fer unes obres que van consistir en la construcció d'un glorieta per fer-hi diverses activitats de lleure, culturals i socials per als visitants del conjunt, i per adequar un antic edifici de planta quadrada de 3,5 x 3,5 metres que l'Ajuntament de la Pobla de Lillet utilitza com a serveis higiènics dels jardins. També es van canviar tots els fanals i projectors que il·luminen el parc durant la nit.

L'any 1989, la Càtedra Gaudí va assabentar-se de l'existència dels jardins. Després d'estudiar-los es va certificar que el conjunt era obra de l'arquitecte Antoni Gaudí. El 1991 es van iniciar els treballs de restauració d'un patrimoni que havia estat abandonat entre els anys 1939 i 1989 . Les visites es van iniciar l'any 1997. S'ofereixen tot l'any.