La Diputació de Barcelona ha fet el projecte de reparació del pont sobre la riera de Vilada al camí d'accés a Castell de l'Areny que està tallat al trànsit des de l'abril del 2018 perquè una part de la seva estructura va cedir.

El projecte, que ja ha estat lliurat al consistori, proposa la substitució d'una aleta esllavissada del pont per un nou mur de formigó, amb un cost de reparació pressupostat amb 355.000 euros.

La reparació del pont sobre la riera de Vilada situat al punt quilomètric 2,4 del camí d'accés a Castell de l'Areny és conseqüència del col·lapse que va experimentar una de les aletes el dia 11 d'abril del 2018 després de les sovintejades pluges que van caure a la zona. En el moment que es va detectar aquesta esllavissada es va tallar el trànsit. Els vehicles es va desviar per l'antic camí d'accés al poble, que no està pavimentat.

Fonts de la Diputació han explicat que la solució que es proposa és la substitució de l'aleta esllavissada per un nou mur de formigó fonamentat amb micropilons, per tal d'optimitzar el volum d'excavació. Per a les altres tres aletes del pont, s'ha previst millorar la seva estabilitat mitjançant un conjunt d'ancoratges lligats amb perfils metàl·lics.

Castell de l'Areny és un municipi amb 72 veïns censats amb pocs recursos econòmics per costejar aquesta actuació.