Berga ha tancat, aquest dimecres al vespre, cinc dies de festa amb l'enterrament de la Família Reial Animal que des de dissabte regnava a la ciutat. El comiat del Carnestoltes d'enguany ha estat protagonitzat per la pluja, que ha fet acte de presència poc abans de les 7, quan la comitiva fúnebre havia de sortir des de l'Ajuntament per iniciar el recorregut pel centre de la ciutat.

Degut a la climatologia, la comitiva de ploraneres, precedida pel fèretre, ha escurçat el recorregut, que ha acabat, això sí, a la plaça del Forn. Enguany, entre mocadors i la roba de color negre de les vídues, els paraigües han estat també els protagonistes. En aquesta edició, un grup de notaris han estat els encarregats de llegir el testament de la Família Reial Animal. En el seu discurs, han fet un repàs del desenvolupament de la festa del Carnaval en clau d'humor, fent esment de les diverses colles que van participar a la rua. També han destacat la incorporació de la normativa que penalitzava a les comparses que fessin ostentació de l'alcohol. Per segon any consecutiu, en l'acte d'aquest dimecres s'han lliurat els premis als guanyadors de les diverses categories.

La festa ha finalitzat amb la tradicional sardinada a càrrec de la Penya Boletaire i amb la crema i l'enterrament de la sardina. La Jove Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga ha amenitzat la tarda, tot i que únicament han tocat a la plaça del Forn, mig aixoplugats, per evitar que els instruments es mullessin.