Nou cas d'abusos sexuals al Berguedà, el tercer conegut d'aquest 2019. Ahir, després de la multitudinària marxa en contra de la violència masclista que va aplegar unes 1.500 persones dilluns al vespre a Berga, es va saber que una noia menor d'edat de Berga havia denunciat la setmana passada haver estat víctima d'abusos sexuals per part de dos homes que coneixia a l'antiga discoteca Menfis de Berga. Els fets que ha denunciat haurien tingut lloc a mitjan gener.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a aquest diari que el 20 de febrer la noia va acudir a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga per ser explorada i va relatar als professionals mèdics que havia estat víctima d'abusos sexuals feia un mes, a la zona de l'edifici de l'antiga discoteca de Menfis de la ciutat per part de dos homes que ella coneixia. Els professionals del centre sanitari berguedà van activar el protocol previst en aquests casos i van alertar la policia catalana, que aleshores va obrir una investigació.

Fruit d'aquest treball policial, divendres passat, 22 de febrer, els agents van detenir un home de 26 anys d'edat que va passar a disposició del jutjat de Berga dissabte, 23. Igualment els agents de la policia catalana van aconseguir identificar el segon home que hauria abusat de la noia menor d'edat i l'estan buscant. Fins ahir encara no l'havien trobat.

De l'home que s'ha posat a disposició judicial es desconeix el veïnatge, segons han explicat fonts policials a aquest diari. Consta documentalment que és de nacionalitat espanyola però no disposa d'una adreça coneguda, segons les fonts esmentades. Després de parlar amb la víctima, els agents dels Mossos van anar a buscar l'home de 26 anys que hauria estat un dels dos que van abusar d'ella, a l'interior de l'edifici abandonat de l'antiga discoteca Menfis, ubicat a la zona sud de Berga, al veïnat de cal Galta, a la serra de Noet. Fonts consultades per aquest diari han confirmat que va ser allà on els investigadors van trobar l'home que buscaven i el van detenir.

En la seva entrada i perquisició els agents van precintar la desena de portes d'accés d'aquest immoble abandonat i també van segellar-les amb punts de soldadura per tal d'impedir que s'hi pugui entrar com va poder comprovar aquest diari, ahir. La investigació d'aquest cas continua oberta i per això s'ha procedit a precintar els diferents accessos a aquest antic edifici.

Després que els agents de la policia fessin l'atestat policial, el detingut va passar a disposició judicial dissabte, 23. Ahir, encara no s'havia fet pública la decisió del jutge en relació amb el presumpte agressor de 26 anys, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Les matexies fonts preveuen que avui es coneguin les mesures decretades.