El grup de Berga en Comú vol que l'Ajuntament es personi com acusació popular contra els autors d'agressions i abusos sexuals que han tingut lloc a la ciutat enguany. Un cas és el 17 de febrer que va afectar una dona de 72 anys. La jutgessa va decretar presó pel presumpte autor de la violació. L'altre s'ha conegut avui i és el d'una noia menor que el 20 de febrer va anar a l'hospital perquè l'exploressin denunciant que havia estat víctima d'abusos sexuals per part de dos homes coneguts seus a la zona de l'antiga discoteca Menfis a mitjans de gener. Berga en Comú farà aquesta proposta a través del regidor del grup d'ICV (que és l'alcaldable de Berga en Comú, Joan Torres) en el proper ple que serà el 7 de març.

El partit ha emès un comunicat en el que asseguren que «no es poden tolerar ni normalitzar aquests tipus de comportaments individuals o col.lectius que denigren l'autonomia i l'autoestima de les persones, per tant, demanem que la justícia actuï amb total contundència».

La darrera junta ordinària de Berga en Comú també va tractar altres temes com el cas de l'abús sexual d'una alumna del centre per part d'un professors que està en mans de la justícia. Aquest partit critic amb la gestió del govern i demana que hi hagi més transparència.

També s'han posicionat sobre la delicada situació que travessa l'Associació Por Disminuïts Psíquics del Berguedà, entitat a qui reconeix la tasca realitzada fins ara per la cura «de les persones amb diferents discapacitats i deficiència intel·lectual». Alhora mostren «el nostre total rebuig per la manca de control i correcta gestió per part de la ex-gerent « Fina Canal que va dimitir el 31 de gener. «Donat que la institució ha gaudit de diferents ajuts econòmics d'entitats financeres i subvencions públiques, abans i ara més que mai s'ha de defensar que el seu funcionament sigui molt més ben gestionat, obert i transparent».