Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Berga han aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup d'ICV per tal de crear una comissió sobre la prevenció i denuncia de la violència masclista. Així mateix la moció preveu que el consistori pren el compromís de redactar un protocol "per determinar en quins casos s'ha de personar com acusació particular i per dotar al consistori d'un marc d'actuació clar i precís".

Aquesta moció arriba després que el mes de febrer al Berguedà s'hagin denunciat dos casos de violacions (un a Berga el 17 de febre in un altre a Gironella el 23 de febrer) i d'abús sexual a una menor a mitjans de gener a l'antiga discoteca Menfis de Berga. "Després dels fets succeïts a la nostra ciutat i a la nostra comarca recentment, entenem que com a institució tenim l'obligació de denunciar públicament qualsevol acte de violència vers les dones i les nenes i recalcar que som al costat de totes aquelles persones que hagin patit o pateixen, violència masclista".

En la moció d'ICV s'exposa que les agressions sexuals "són una de les majors xacres que hem de patir com a societat ja que suposen el reflex d'un sistema heteropatriarcal en el que les dones són concebudes com un objecte; un sistema que ens victimitza, ens silencia i ens arracona, un sistema que posa al centre a l'home heterosexual. En aquest context, la violència sexual vers les dones i les nenes és un dels molts mecanisme que té aquest sistema patriarcal per relegar-nos a un segon terme, per fer-nos callar, per atemorir-nos".