Berga va tancar cinc dies de festa, ahir, amb l'enterrament de la Família Reial Animal que des de dissabte regnava a la ciutat. El comiat del Carnestoltes d'enguany va estar protagonitzat per la pluja, que va fer acte de presència poc abans de les 7, quan la comitiva fúnebre havia de sortir des de l'Ajuntament per iniciar el recorregut pel centre de la ciutat.

Per les condicions meteorològiques, la comitiva de ploraneres, precedida pel fèretre, va escurçar el recorregut, que va acabar, això sí, a la plaça del Forn. Enguany, entre mocadors i la roba de color negre de les vídues, els paraigües van ser també els protagonistes. Enguany, un grup de notaris van ser els encarregats de llegir el testament de la Família Reial Animal. En el seu discurs, van fer un repàs del desenvolupament de la festa del Carnaval en clau d'humor, fent esment de les diverses colles que van participar a la rua. Per segon any consecutiu, en l'acte d'ahir es van lliurar els premis als guanyadors de les diverses categories.

La festa va cloure amb la tradicional sardinada a càrrec de la Penya Boletaire i amb la crema i l'enterrament de la sardina.