Imma Espel, directora de Turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, va recollir, ahir a la tarda a la fira turística ITB de Berlín, el guardó que acredita la comarca com a tercer classificat en els premis Green Destinations en la categoria de protecció de la cultura i tradició. La comarca era finalista en aquesta categoria i, finalment, es van imposar l'illa de Gozo, a Malta, i en segon lloc, el Parc Arqueològic de Petra, a Jordània.

El premi Culture and Communities valora el lideratge global en la protecció de la cultura i la tradició i premia els territoris que involucren les comunitats locals, fomenten la preservació del patrimoni immaterial, la memòria comuna i voluntat de protecció dels elements patrimonials actius per a la societat local.

La comarca va entrar a formar part de les 100 destinacions més sostenibles del món. segons la mateixa organització Green Destinations, a la tardor del 2018, a través d'una candidatura presentada per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Enguany ha estat seleccionada entre les tres millors destinacions dins de la categoria Best of Clture & Communities.

Dins d'aquestes 100 destinacions mundials el jurat internacional estableix set categories en els premis: el de la lluita contra el canvi climàtic, per protegir la cultura i tradició, per evitar la massificació turística, per la protecció dels hàbitats i el paisatge, ecoturisme, turisme de costa i millors destinacions sostenibles de cada continent.