Nou pas per completar les obres de reconversió de l'antic cinema de Viladomiu Nou en un teatre i espais polivalents del municipi. El Consell Comarcal del Berguedà posa a licitació, en el ple d'avui, les obres per acabar de fer aquesta actuació iniciada el 2012. El valor total de la intervenció és de 711.474 euros.

Els treballs consisteixen en la formalització de tots els tancaments exteriors i els seus acabats, l'execució de les compartimentacions dels espais interiors, els acabats interiors de tot l'edifici: paraments verticals, sostre i paviments, l'execució de les instal·lacions bàsiques de l'edifici, com són el sanejament, l'aigua potable, la climatització, la renovació d'aire, l'electricitat, l'enllumenat, els sistemes contra incendis i de seguretat i fer l'escenari. La data prevista d'inici de les obres és el 30 d'abril. I el termini d'execució dels treballs és de 7 mesos

La reconversió de l'antic cinema de Viladomiu Nou en el teatre de Gironella i sala polivalent és una obra que s'ha hagut de fer en 3 fases pel seu elevat cost. Es va iniciar l'any 2012. Acabarà tenint un cost global d'1 milió d'euros.

L'actual inversió es finança de la manera següent: amb una ajuda del fons Feder del 50% del cost de l'obra -293. 997, 83 euros-, una altra de la Diputació del 25% del cost global -146.998,91 euros- i la resta -270.478,00 euros- els posa el consistori gironellenc.

A aquest edifici s'hi va declarar un incendi a la dècada dels 80 i es va haver d'enderrocar. El nou equipament que ara es completarà tindrà planta baixa més dues plantes superiors per a la sala de control i sales polivalents. A més de fer les funcions de teatre, l'objectiu és que es pugui fer servir per a qualsevol tipus d'activitat que s'adapti a les característiques de l'equipament. Abans d'iniciar aquesta tercera fase, que servirà per completar la transformació d'aquest immoble, ja s'hi han dut a terme dues fases per un valor de 350.000 euros.

Tot i que es tracta d'una obra que afecta l'Ajuntament de Gironella, aquesta inversió l'ha d'adjudicar el Consell, perquè forma part del paquet d'inversions de millores en elements patrimonials per les quals el Consell Comarcal, conjuntament amb diferents ajuntaments, van aconseguir una ajuda de gairebé 1 milió d'euros dels fons Feder, en concret 975.949,58 euros. Aquests diners han de fer possible obres als municipis beneficiats per un volum total d'1.951.899,15 euros.