07 de març de 2019
07.03.2019
Regió7

Guardiola acull la primera reunió de la taula de treball del Berguedà pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030

El Consell Comarcal aplega una trenta de representants d'entitats perquè la comarca debati com aprofitar els jocs

07.03.2019 | 13:11
Imatge de la trobada.

El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà ha acollit aquest mati la primera reunió de la taula de treball per tal d'impulsar la candidatura olímpica d'hivern Pirineus Barcelona 2030.

A la trobada hi han assistit una trentena de representants de diferents àmbits del teixit social de la comarca (esports, hostaleria i turisme, empresarial, marquèting, ensenyament) que s'han aplegat al monestir on han pogut expressar les seves opinions i propostes. Entre d'altres preocupacions sobre com treure de l'ostracisme la vella estació dels Rasos de Peguera, la millora de la C-16 entre Berga i Bagà. O aportacions com la de la formació que poden aportar centres com l'institut l'alt Berguedà amb seu a Bagà, amb el seu cicle d'activitats fisico esportives a la natura.

A la trobada hi han participat Ricard Font president de Ferrocarrils de la Generalitat; Maria Teresa Fandos diputada d'Esports o Gerard Figueras, secretari general de l'Esport.

Ricard Font ha explicat que més enllà del que poden comportar uns jocs d'hivern pels Pirineus durant els 15 dies que durin "poden suposar un canvi radical de paradigma al Pirineu". Per la seva banda Maite Fandos ha indicat que una candidatura és fruit de moltes aportacions i que el Berguedà ha de fer les seves aportacions en l'àmbit cultural o gastronòmic, per exemple, per sumar-se a aquest projecte. "Tots hem de pensar què podem fer" per la candidatura. "Esperem idees. Nosaltres les anirem incorporant". Ha dt als assistents a la reunió. I ha animat a "pensar a llarg termini" en l'àmbit esportiu i de les activitats complementàries, no directament esportives de les que el Berguedà se'n pugui aprofitar.

Josep Lara president del Consell Comarcal del Berguedà ha animat als assistents a sumar-se a la taula i fer-hi aportacions. " a partir d'ara hem de caminar plegats, treballar junts".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit