L'empresa Liken Skis ha estat el guanyador de la setena edició del Concurs d'Idees Emprenedores del BerguedàL'acte de lliurament de premis que impulsa l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, s'ha celebrat aquesta tarda a la sala Casino de Berga, amb la presència dels participants al certamen, d'empreses col·laboradores i de representants institucionals.

L'emprenedor Oriol Baró, que capitaneja el projecte Liken Skis ha obtingut el primer premi amb 2.500 euros en metàl·lic i 5.100 euros en serveis. La iniciativa, amb seu a la Pobla de Lillet, es dedica a la fabricació d'esquís de fusta de manera artesanal, totalment personalitzables i amb dissenys exclusius per a cada client.

El segon premi ha estat pels emprenedors Jordi Fígols, Jordi Salvans i Jordi Pujals, pel projecte La Patum FígolsPatumroom escape La sala de room escape ambientada en la Patum, que es va posar en marxa l'any passat, s'ha emportat 1.000 eurps en metàl·lic i 3.000 euros en serveis.

Ivette Cortés ha estat la guanyadora del tercer premi valorat en 500 euros en metàl·lic i 2.850 euros en serveis pel seu projecte Floconut, amb seu a l'Ametlla de Merola i que es basa en l'elaboració de sabons, xampú, sacs tèrmics i altres elements de salut i cosmètica de manera natural.

El premi popular, que s'ha escollit amb els vots registrats a través del web de Regió7 ha estat per a Natur Cadí, que han rebut el suport dels usuaris amb 559 vots i han rebut una dotació econòmica de 500 euros en metàl·lic. Natur Cadí, de Cal Rosal, treballa en l'elaboració de xocolata artesana.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Josep Lara, Josep Lara, ha destacat la transformació que ha patit el concurs en aquesta edició, ja que ha fet el salt en un format amb més presència en el sector audiovisual i dels mitjans de comunicació comarcals, a través d'un programa televisiu a Televisió del Berguedà i la introducció del premi de vot popular que s'ha realitzat a través de la web de Regió7 , que ha permès donar un impuls als projectes dels emprenedors més enllà del Berguedà.

Abans del lliurament dels premis, quatre dels guanyadors d'edicions anteriors del concurs, Maria Costa, de L'Escairador; Ester Corrales, de Rural Salut; Pau Llorens, de Microsprints; i Carles Cases, de l'Ecomatalasser han compartit vivències i coneixements sobre l'emprenedoria al Berguedà en una taula rodona moderada pel periodista Marc Canturri, guanyador també del concurs amb el projecte Entre Rivals.