El ple de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció per donar suport a l'al·legació que van presentar conjuntament tots els grups municipals (el govern de la CUP i l'oposició de PDeCAT-ERC, PSC,ICV) al projecte d'ampliació de la C-16.

Aquesta al·legació es va lliurar al departament de Territori i Sostenibilitat el dia 28 de febrer que demana que se soterri l'enllaç centre de l'obra. S'hi demanan evitar la construcció "d'elements que distorsionin la ciutat paisatgísticament" en relació a les dues rotondes a la zona de Santa Eulàlia. Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia es demana "respectar i mantenir totes les funcionalitats dels quatre accesos d'entrada i sortida de la ciutat". També que que no es comprometi "el desenvolupament de la zona de l'Avinguda Catalunya", que s'eviti que "la construcció de la nova infraestructura impedeixi o condicioni l'accés al veïnat de la serra de Casampons". Així com també que l'ampliació de la C-16 comportés "una reducció de l'espai que ocupa" l'Institut Guillem de Berguedà.

El ple ha acordat que vista "l'oposició unanìme de totes les persones i entitats consultades" al projecte d'ampliació de la C-16, dóna suport a les al.legacions presentades. En destaca la petició del soterrament de la via davant de l'institut "respectant d'aquesta forma el sentit del planejament urbanístic vigent així com per uan millora substancial en la integració psaitagística i a la trama urbana de la C-16, evitant alhora l'ús i l'ocupació permanent d'uns terrenys d'alt valor per la ciutat". Així mateix es qüestiona "l'elevat grau d'ocupació de terreny de la proposta actual d'accés de Berga nord per tal que aquesta es disminueixi i s'elimini la cruïlla entre els dos vials d'accés".