El nucli urbà de Berga s'ha omplert de reivindicacions feministes en aquest Dia de la Dona. Unes 300 persones han omplert la manifestació matinal per reclamar la igualtat de gènere i rebutjar la violència masclista.

La manifestació ha aplegat un públic de diferents edats que han portat pancartes reivindicatives i han llançat crits i càntics feministes. Eslògans com «Tornant a casa no vull ser valenta, vull ser lliure», «Si les dones parem el món s'atura», «no em valoris pel meu cos, valora'm per la meva feina», «Que la voluntat de ser mare no em porti a l'atur», «Ens volem vives, lliures i combatives» «Ni santes, ni putes, som dones» s'han pogut llegir a les pancartes.

La manifestació ha recorregut el centre de Berga fent parada en empreses de treball temporal o de serveis domiciliaris així com a la delegació d'Hisenda, entre d'altres, per denunciar «l'explotació de les dones». Les accions de protesta i denuncia en forma de pancartes o pintades en aquests indrets ha estat vigilants d'aprop per efectius policials dels Mosso d'Esquadra tant d'uniforme com de paisà, una presència que no ha passat desapercebuda entre els manifestants que han expressat sonorament el seu rebuig per aquest seguiment: «fora els secretes!» han cridat al llarg del recorregut. La policia local s'ha ocupat del trànsit aturnat els cotxes pels carrers on han passat els participants.

Al llarg del dia es duran a terme altres activitats com un dinar d' 1 a 3 a l aplaça de Sant Joan (rebatejada com a plaça de les Dones). A partir de 2/4 de 4 al patronat hi haurà una xerrada sobre els camins per apoderar la dona marroquina a cura de Zineb i Rim Fakher. A 2/4 de 7 al centre cívic hi haurà una xerrada a cura de Teresa Habimana sobre «El feminisme serà antiracista o no serà».