Abel Garcia, el cap de llista del PSC de Berga per a les properes eleccions municipals, va presentar, ahir, el seu projecte per concórrer als comicis del maig. Més d'una setantena de persones van assistir a l'acte a l'Hotel Berga Park, que va tenir la presència de l'ex alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Garcia va anunciar que el partit prepara una llista renovada i amb cares joves amb l'objectiu de poder governar la ciutat. En aquest sentit, va avançar uns quants dels noms que formaran part de la candidatura, «en posicions destacades», va dir, com Juanjo Guillèn, que va ser regidor del PSC al consistori berguedà en l'anterior mandat; Joan Fígols, que havia estat primer secretari de les Joventuts Socialistes de Berga; i Marc Ortega, una de les noves incorporacions.

El cap de llista va destacar que una de les principals línies d'actuació i propostes per governar serà en l'àmbit de la promoció econòmica de la ciutat. «Cal treballar per recuperar la capitalitat de comarca, amb projectes de vida per als ciutadans i ser motor per ajudar els municipis del voltant, perquè malauradament patim una despoblació molt important i hem d'aconseguir un major arrelament», va assegurar.

Jordi Hereu, que va ser alcalde del Barcelona del 2016 al 2011, va mostrar el seu suport a Garcia i a la candidatura renovada, davant d'un auditori amb la presència d'alcaldes socialistes de la comarca i d'altres cares conegudes vinculades a la formació.

En l'actual mandat, el PSC té únicament un regidor al consistori berguedà, el seu pitjor resultat electoral en unes municipals.