Junts per Puig-reig-ERC aspira a continuar al govern quatre anys més. Ahir, diumenge, amb un acte públic obert als veïns i fugint dels habituals mítings polítics, els regidors de l'actual equip de govern i els membres de la nova candidatura que concorrerà a les eleccions del maig van sortir al carrer per fer balanç del mandat i per posar les bases per donar continuïtat al seu projecte si els veïns així ho decideixen.

L'alcalde, Josep Maria Altarriba, tornarà a encapçalar la llista de Junts per Puig-reig-ERC, que mantindrà cinc dels sis actuals regidors de l'equip de govern, però que incorpora també cares noves de persones vinculades al municipi i al seu teixit associatiu. A hores d'ara, però, encara resta per decidir quin serà l'ordre que aquestes persones ocuparan a la llista, ja que, tal com explicava Altarriba, l'objectiu és «treballar en equip i per un projecte unitari, que ens ha caracteritzat des del primer moment».

Pel que fa al balanç d'aquests quatre anys, l'alcalde va assegurar ahir que han assolit alguns dels seus objectius inicials. «Potser no hi ha hagut grans infraestructures, perquè no calien; ni grans obres, perquè no es podia; però sí que hem intentat que hi hagués un apoderament de la gent pel que fa a la gestió del municipi; una representativitat de tot el poble; i sobretot, proximitat. Hem intentat que els que treballem des de l'Ajuntament fóssim el màxim de propers possible als veïns i crec que ho hem aconseguit», va dir. «S'ha fet molta feina que no es veu, arranjant infraestructures que feia anys que no es tocaven, per exemple, i els propers quatre anys seran diferents, amb la base que tenim, ara toca transformar aquest poble segons el nostre projecte», va afegir.

Altarriba va estar acompanyat per l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire. «El model del govern de Puig-reig ens agradaria que es traslladés a la resta de municipis», va dir, fent referència a la seva capacitat de «no només pensar a curt termini, sinó mirant més enllà i tenint les persones al centre de la seva gestió». Montse Garcia va parlar en nom de les noves incorporacions a la llista.

Josep Altarriba, i els regidors Alba Camps, Jesús Subirats, Josep Campos i Toni Pérez, que continuaran a la candidatura, i les noves incorporacions, van parlar amb els assistents a l'acte, on els veïns van poder valorar els projectes que s'han fet en els darrers quatre anys dividits en tres eixos principals: entorn, cultura i economia. Per exemple, van fer un balanç positiu de les noves activitats iniciades com la Festa de la novel·la històrica, o el Vierfest. Per contra, no van estar tan ben valorades les campanyes de civisme per posar fi als excrements de gossos a la via pública, així com tampoc el total de diners que s'han aconseguit en subvencions per a diversos projectes municipals. En positiu o en negatiu, l'alcalde va agrair les valoracions, «que ens ajudaran a millorar la nostra gestió», va dir.