La comunitat educativa de l'escola de Sant Joan de Berga ha viscut una jornada de treball voluntari per fer actuacions de millora al centre en què han participat unes 15o persones. Es tracta d'una activitat organitzada per l'Associació de Mares i Pares (AMPA) juntament amb els membres del claustre «en resposta a les peticions dutes a terme pels professors, els nens i les famílies», han explicat fonts de l'escola. Han fet un balanç positiu de la participació en la diada així com de la bona sintonia entre els participants.

Dissabte, els participants van fer actuacions de millora. A primera hora del matí, es va descarregar el material necessari, les eines i l'avituallament i es va fer una reunió de repartiment de tasques. Les feines van començar a les 10 del matí i es van allargar fins a les 9 del vespre amb pauses per esmorzar, coca i xocolata, dinar, elaborat pels mateixos participants, berenar i sopar.

Fonts del centre han explicat que «potser la actuació més complexa ha consistit en la instal·lació d'un terra nou de parquet a l'aula de música». També va ser «laboriosa la reconstrucció del parterre de baixada a la porta principal de l'escola. S'han repintat les portes i les baranes de les escales interiors de l'edifici, se n'han decorat els graons, s'han condicionat mobles, s'ha llençat material vell, s'ha arranjat el mobiliari infantil dels patis, i s'ha construït un escenari i redecorat el porxo principal».

Les mateixes fonts han destacat «l'aportació dels pares que per raó de la seva professió han dirigit les diferents àrees de treball i han posat el seu coneixement i eines per tal d'assolir els objectius del dia».