L'Ajuntament de Berga ha renovat el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta de la sisena edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l'objectiu d'avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s'ofereix a la ciutadania. En aquest sentit, el consistori berguedà ha revalidat el distintiu corresponent a l'edició de 2018 assolint un 96,15% dels indicadors avaluats. Aquesta xifra suposa una millora del 6,38% respecte el 2017, quan l'ens local va obtenir un 90,38% del total d'indicadors examinats.

Montse Venturós, alcaldessa inhabilitada de Berga i la regidora de Participació Popular Roser Valverde han recollit el guardó en una acte celebrat aquest dimecres, 13 de març, a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'esdeveniment conduït pels periodistes Núria de José i Dani Gutiérrez ha estat presidit per la rectora de la UAB, Margarita Arboix. A més, també ha comptat amb les intervencions d'Amparo Moreno, directora del LPCCP; Jaume Viñeta, coordinador de Focus Grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

L'alcaldessa, Montse Venturós, ha destacat la tasca realitzada pel personal de l'Ajuntament de Berga. "Hi ha hagut un vast esforç per part dels companys i companyes del consistori a l'hora de poder obtenir la pràctica totalitat dels ítems de transparència i seguirem treballant per assolir el 100% de cara a l'any vinent". Venturós ha assenyalat com a imprescindible que "les administracions públiques posin a l'abast dels veïns i veïnes aquelles eines que els permetin saber a què es destinen els recursos públics". En aquest sentit, la regidora de Participació Popular, Roser Valverde, ha manifestat que la renovació del segell suposa "una consolidació progressiva de la transparència informativa i això fa que els veïns i veïnes de la ciutat puguin conèixer millor la gestió que es fa des del seu ajuntament i des del seu municipi". Valverde ha afegit que "la transparència informativa també permet fiscalitzar millor i de més a prop l'activitat de l'equip de govern i participar, mitjançant les eines que ens dona el Reglament de Participació Popular, d'aquelles decisions que ens poden afectar en el dia a dia i opinar sobre temes específics".