La regidora d'ERC Dolors Tous i Beruch (64 anys, Berga) repetirà i s'incorpora a la llista que encapçalarà Ramon Camps. Així ho ha fet púbic aquest dijous Esquerra si ve no ha informat quina posició ocuparà a la llista. ERC presentarà la seva candidatura a Berga el dia 28 de març.

Tous és funcionària jubilada de l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Ha estudiat Naturopàtia i Ciències alternatives. És vídua, mare de tres fills i àvia d'una nena. Ha prendre possessió del càrrec de regidora el 2 de març del 2017 en substitució de Jaume Giménez que va plegar.

Fonts d'ERC han informat que «des de jove ha estat molt vinculada al món associatiu. En la seva etapa a Barcelona, va participar activament en les AMPAs de les escoles i instituts dels seus flls, a la Coordinadora d'Associacions per la Llengua del districte de l'Eixample o als Castellers de Barcelona, entre d'altres».

A Berga, havia estat «molt lligada» a l'agrupament escolta Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella. Actualment és membre de la junta d'Òmnium Cultural del Berguedà i del Banc del Temps del Berguedà.

En un comunicat, Dolors Tous explica que forma part de la candidatura perquè "estimo Berga". La regidora diu que vol "seguir treballant perquè la gent que hi vivim tinguem una millor qualitat de iida, i poder deixar el poble millor de com l'hem trobat".

La republicana remarca que s'ha d'actuar per "aturar la degradació de la ciutat". "Cal que Berga sigui un lloc més agradable per viure i gaudir, amb carrers i places en condicions i més zones verdes", sosté