El PSC de Berga va iniciar ahir dissabte la precampanya electoral per a les municipals amb una matinal pel mercat de la capital berguedana del candidat a l'alcaldia, Abel Garcia, que va tenir la participació del senador i expresident de la Generalitat José Montilla.

Amb aquest acte, Garcia i el seu equip de col·laboradors van donar el tret de sortida d'una campanya de recollida de propostes per part de la ciutadania. Amb les propostes que n'obtingui, l'equip del PSC farà el programa electoral. No obstant això, el candidat va apuntar que té uns «eixos bàsics» que segur que formaran el cos central del programa perquè es tracta de factors que necessita una ciutat que ara està «aturada», al seu entendre. Entre aquests eixos bàsics hi ha la promoció econòmica, el sector sanitari, el manteniment dels carrers i l'esport, també com a factor econòmic. El candidat va apuntar que, en tot cas, el seu programa serà «realista» amb la situació econòmica, però ambiciosa pel que fa a la recerca de subvencions.

Pel que fa als seus objectius electorals, Abel Garcia va apuntar que encaren les eleccions «a les màximes» i amb la pretensió de «governar a l'Ajuntament, perquè estic segur que qui ens pugui escoltar i veure la sinceritat dels nostres arguments, veurà que podem estar al seu servei... nosaltres volem ocupar-nos dels problemes dels homes, les dones, els nens, les nenes, els avis i les àvies de Berga». El candidat socialista va remarcar que el seu partit serà el «braç executor de les seves necessitats». Garcia va argumentar que «el fet de no haver viscut al 100% la ciutat m'aporta una objectivitat i una distància de la qual crec que en podem treure un profit». El candidat va avançar que «no ens trobaran en batalles que afectin fora del límit de la ciutat de Berga, estem per construir i no per dividir».

Per la seva banda, José Montilla va aportar el seu punt de vista pel que fa a la possible afectació del procés sobiranista i i la confluència de les eleccions estatals i europees als comicis locals. En aquest sentit, Montilla va argumentar que «som en un moment polític en el qual elements més emocionals, sentimentals, de política nacional, i fins i tot internacional, acaben, una mica, fent que es parli poc dels problemes de la gent, i jo crec que els problemes de la gent troben la solució als ajuntaments».

L'expresident de la Generalitat va considerar que en aquesta campanya cal parlar de qüestions com ara l'habitatge, l'educació, el medi ambient i la promoció econòmica dels ajuntaments. En aquest sentit, Montilla va remarcar que aquests àmbits «són importantíssims en el dia a dia de les persones... jo crec que l'esforç que estic segur que es farà aquí amb una proposta basada en els problemes de la gent de Berga, els ciutadans ho acabaran premiant... no es tracta d'estar sempre parlant del mateix i especialment de coses, la solució de les quals moltes vegades no és a les mans de la gent que en parla... no solucionarem els problemes de la humanitat des d'una ciutat o un poble, però posarem grans de sor-ra perquè la gent pugui viure millor i ser més feliç».