L'edifici del segon institut de Berga, el Serra de Noet , podria entrar en servei «pels volts de la Setmana Santa» d'enguany. Així ho ha manifestat a Regió7 la delegada d'Ensenyament a la Catalunya central, Dolors Collell.

Fonts de l'institut Serra de Noet s'han mostrat prudents amb la nova data d'obertura del centre, ja que fins ara totes les que s'han anunciat no s'han pogut complir per l'endarreriment dels treballs i per complicacions en la tramitació dels serveis. En el cas que es confirmi la data de Setmana Santa això permeria fer el trasllat la setmana anterior aprofitant que el centre no hi ha tants alumnes perquè han d'entregar els treballs de síntesi. Això facilitaria el trasllat del mobiliari i el centre podria obrir portes a partir de Sant Jordi. Amb tot, les mateixes fonts s'han volgut curar en salut i han indicat que «fins que no tinguem les claus del nou edifici» no es donaran dates d'estrena del nou edifici al claustre de l'institut. Malgrat tot, aquest dissabte, 23, es fan dues xerrades informatives sobre el nou institut al Pavelló de Suècia a les 10 i a les 12 del migdia. El nou edifici encara no es pot visitar, han indicat fonts del Serra de Noet. Amb tot, a les dues xerrades s'ensenyarà com ha quedat amb un vídeo fet amb dron i també fotografies.

Per la seva banda, fonts de la companyia Endesa han confirmat a aquest diari que «les connexions elèctriques tant en mitjana com en baixa tensió per alimentar l'institut es van fer el dia 7 de març. Ara només els falta contractar» el servei. Una tasca que pertoca al departament d'Ense-nyament.

D'altra banda, les obres d'urbanització del carrer d'accés que es van iniciar a l'octubre i tenien un termini d'execució de 4 mesos estan pràcticament acabades. Oriol Camps, l'alcalde accidental, ha explicat que només falta asfaltar, actuació que confia que es farà aviat.

El segon institut de Berga s'ha construït en uns terrenys just a sota del camp de futbol municipal i té 3.480 metres quadrats edificats en tres edificis: un gran aulari de tres plantes, un menjador i un gimnàs a més de tres pistes esportives. El nou immoble, llargament reivindicat, el paga íntegrament el departament d'Ensenyament i suposa una inversió de 4,5 milions d'euros (5,5 amb el 21% d'IVA).

L'anhelat edifici posarà punt final a una etapa de dotze anys en què el Serra de Noet ha estat en barracons, ja que des de l'any 2006 les aules del centre educatiu estan en cargoleres davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al recinte de l'antiga caserna militar. Es tracta d'unes instal·lacions que a priori havien de ser provisionals.