La mostra multisectorial de Sant Josep de Gironella, la Fira del Motor d'enguany, durarà un sol dia, diumenge 24. En aquesta edició els comerciants no podran muntar els seus estands al Local del Blat ni dissabte a la tarda ni diumenge atès que aquesta equipament està en obres i no es pot utilitzar fins que s'hagin acabat.

Aquest dimarts la regidora de Fires Maria Àngels Sallés i Núria Masforroll, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants han presentat la que serà la primera mostra de primavera del Berguedà del 2019. Ho han fet enmig de coxtes antics restaurants, al taller mecànic Codina ja que el seu propietari Josep Codina es dedica a la restauració d'aquests vehicles. Els amants del motor podran gaudir de la trobada de cotxes clàssics el dia de fira.

Aquest és un certamen que «per un dia converteix Gironella en la capital del motor de la comarca. Hi ha ganes de fira» deia la regidora Sallés en l'acte de presentació. La mostra es veurà afectada per les diverses obres que es fan al municipi com la millora de la plaça de l'Estació que farà que les paradetes i atraccions es traslladin al carrer Farguell i a la plaça del Doctor Armengou.

La regidora Maria Àngels Sallés ha indicat que si ve aquest any o hi haurà estands del comerç local al Local del Blat aquesta parada obligada servirà perquè "carreguin piles" i tornin amb energia renovada el 2020.

L'Avinguda Catalunya, tancada al trànsit «es convertirà en un passeig de vianants» per passejar i veure els vehicles que hi exposaran una desena d'expositors. Altres plats forts de la fira són la trobada de cotxes clàssics, l'exposició de dibuix infantil que enguany es farà per primer cop a la residència Sant Roc, al carrer Balmes hi hauran els estands d'entitats a més de l'estrena de la temporada dels Castellers de Berga que compartiran cartell amb els de Santpedor.

També en el marc de la fira es durà a terme la campanya Gironella és comerç. Els participants entraran en el sorteig de 25 kits de compra sostenible (una bossa amb recipients reutilitzables per generar menys residus) ha exlicat Nuri Masforroll. El comerç també participarà en la tercera setmana del comerç de Catalunya. La mostra té un pressupost de 10.000 euros.

La Gironella del segle XVII

Coincidint amb el cap de setmana de la Fira del Motor es podrà assistir a una vista teatralitzada al barri vell de Gironella per descobrir com era la vila al segle XVII a cura de La Paparra Teatre Gironella. La visita de dissabte serà a 2/4 de 8 amb inici al pont vell. El dia de la fira se'n farà una altra sessió a partir de les 12 del migdia. Funciona amb el sistema de taquilla inversa i els diners recollits es donaran per a la investigació de cardiopaties congènites que realitza l'hospital Sant Joan de Déu.