L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat 6 fanals fotovoltaics autònoms amb llums de tecnologia led als entorns de l'ermita de Sant Marc. Fonts municipals han explicat que aquesta zona no disposava d'il·luminació, «ja que la connexió amb la xarxa municipal d'enllumenat era inexistent, i la seva extensió era complicada i costosa».

En un comunicat, Sílvia Corbera, regidora d'Entorn Urbà, ha destacat que aquesta actuació «dona resposta a les nombroses peticions dels vilatans i de l'Associació de Veïns de Cal Bassacs, ja que és un espai molt visitat». Corbera ha manifestat que és una prova pilot, amb l'opció de repetir l'actuació en altres espais i camins propers al nucli que es troben en una situació similar.

Els fanals s'han col·locat al llarg del camí per accedir a l'ermita, no requereixen instal·lació elèctrica i tenen una autonomia de fins a 15 dies amb baixa insolació.

L'Ajuntament de Gironella ha rebut una subvenció de 8.717,94 euros a través de la Diputació de Barcelona per portar a terme aquesta actuació, «que ha cobert totalment el cost dels fanals». Per la seva banda, el consistori s'ha fet càrrec de la seva instal·lació.

Fonts municipals han manifestat que aquesta actuació «se suma a la reforma de l'enllumenat que va començar el 2018 passat per renovar totes les lluminàries municipals a tecnologia led, que és previst acabar aquest 2019» així com també «la renovació de les torres de llum del camp de futbol i els llums del pavelló, també amb tecnologia led».