Agents dels Mossos d'Esquadra van denunciar la setmana passada dos homes i una dona, d'entre 50 i 55 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de diverses infraccions administratives. Concretament, per edificar sense les autoritzacions corresponents, captar aigua d'un torrent sense permís, realitzar una instal·lació elèctrica sense mesures de seguretat i per instal·lar xemeneies sense mataguspires.

La investigació es va iniciar el passat 20 de desembre quan els mossos van tenir coneixement que algú havia construït una presa d'aigua al final del torrent de Llúria, dins del terme municipal de Saldes (Berguedà).

Amb aquesta informació els agents es van adreçar a la zona i van observar que, efectivament, algú havia construït una presa i n'estava captant l'aigua. De la presa en sortia una mànega que subministrava aigua a una bassa i diverses ramificacions de canonades a dins de la finca del Molí de Baix, situada a l'interior del Parc Natural del Cadí-Moixeró. A més, també van observar, estès al terra i enmig de terreny forestal, diverses línies de fil elèctric, un allargador i endolls.

Després de diverses gestions van comprovar que els propietaris de la finca havien efectuat construccions i instal·lacions, a la llera del riu i en el terreny del parc natural, sense disposar de les autoritzacions corresponents.

A més, també havien fet una instal·lació elèctrica dins la finca sense cap mesura de seguretat i tenien diferents xemeneies sense disposar de mataguspires, tal i com marca la normativa per tal d'evitar que elements incandescents surtin de la xemeneia i puguin causar incendis forestals. Per tots aquests motius, els mossos van denunciar administrativament els tres propietaris i usuaris de la finca.