Aquest dissabte, 23 de març, Pedret i la zona de la Via Verda en el sue tram de Berga acolliran el Projecte Rius. Es tracta d'una iniciativa que vol fomentar "el teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, promoure la implicació de la societat en la gestió dels espais fluvials, i posar en marxa iniciatives per a la millora dels rius i de l'entorn de la ribera, mitjançant l'educació ambiental" segons han informat fonts municipals.

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Berga, que col·labora en la iniciativa, ha fet una crida a la participació de l'alumnat de les escoles de la ciutat en aquesta activitat.

En aquesta ocasió la trobada servirà per descobrir el el riu Llobregat "a partir d'una inspecció fluvial, que consisteix en analitzar una sèrie de paràmetres que revelen l'estat de salut del tram de riu en qüesti". Aquesta activitat és oberta a qualsevol persona o col·lectiu que hi vulgui participar, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre rius tenint en compte que amb la iniciativa es vol estimular la participació activa de la societat en la conservació i la millora dels rius, de manera lúdica.

La idea la impulsa l'Associació Hàbitats, que va néixer l'any 1997 amb la intenció d'apropar les persones al medi, d'ajudar-les a conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, i de promoure la identificació i la solució dels problemes que els afecten. L'àmbit d'intervenció de Projecte Rius és el conjunt de conques fluvials de Catalunya. Paral·lelament, també es desenvolupa al País Valencià, Galícia, Madrid, Cantàbria i Portugal, impulsat per entitats de cada zona sota el nom de Xarxa Projecte Rius.