21 de març de 2019
21.03.2019
Regió7

Denuncien tres persones per edificar sense permís al parc del Cadí-Moixeró

Els denunciats captaven aigua sense permís i havien fet instal·lacions elèctriques sense mesures de seguretat

20.03.2019 | 23:47
L'edificació al parc natural del Cadí-Moixeró

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres persones per diverses infraccions administratives al parc natural del Cadí-Moixeró. En concret, els agents han denunciat dos homes i una dona, de 55, 53 i 51 anys, veïns de Barcelona, per edificar sense les autoritzacions corresponents, captar aigua d'un torrent sense autorització, fer una instal·lació elèctrica i instal·lar xemeneies sense mataguspires.

La investigació es va iniciar el 20 de desembre quan els Mossos van tenir coneixement que algú havia construït una presa d'aigua al final del torrent de Llúria, al terme municipal de Saldes. Amb aquesta informació els agents es van adreçar a la zona i van observar que efectivament algú hi havia construït una presa i captava aigua. De la presa en sortia una mànega que subministrava aigua a una bassa i diverses ramificacions de canonades a dins de la finca del Molí de Baix, al parc natural del Cadí-Moixeró. A més, els agents van observar, esteses a terra i enmig de terreny forestal, diverses línies de cable elèctric, un allargador i diversos endolls.

Després de diverses gestions, van comprovar que els propietaris de la finca havien efectuat construccions i instal·lacions, a la llera del riu i al terreny del parc natural, sense disposar de les autoritzacions corresponents. Els propietaris també havien fet una instal·lació elèctrica sense mesures de seguretat i tenien xemeneies sense disposar de mataguspires, tal com marca la normativa per evitar que elements incandescents surtin de la xemeneia i puguin causar incendis forestals.

Per tots aquests motius, els Mossos van denunciar administrativament els tres propietaris i usuaris de la finca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit