21 de març de 2019
21.03.2019
Regió7

La Fira del Motor de Gironella no tindrà estands al Local del Blat

Les obres a l'equipament i a la plaça de l'Estació afecten la mostra que se celebrarà diumenge

20.03.2019 | 23:47
Per la dreta, Maria Àngels Sallés i Núria Masforroll

La mostra multisectorial de Sant Josep de Gironella, la Fira del Motor, d'enguany durarà un sol dia, diumenge 24. En aquesta edició els comerciants no podran muntar els estands al Local del Blat ni dissabte a la tarda, com feien cada any, ni tampoc diumenge, atès que aquest equipament està en obres i no es pot utilitzar fins que s'hagin acabat. Això farà que tampoc s'hi puguin veure les habituals desfilades de moda que hi organitzaven els botiguers del poble

La regidora de Fires, Maria Àngels Sallés, i Núria Masforroll, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants, van presentar dimarts la que serà la primera mostra de primavera del Berguedà del 2019. Han triat fer-ho enmig de cotxes antics restaurats, al taller mecànic Codina, ja que el seu propietari, Josep Codina, es dedica a la restauració d'aquests vehicles. I és que els amants del motor podran gaudir de la trobada de cotxes clàssics el dia de fira.

Aquest és un certamen que «per un dia converteix Gironella en la capital del motor de la comarca. Hi ha ganes de fira», deia la regidora Sallés en l'acte de presentació. La mostra es veurà afectada per les diverses obres que es fan al municipi com la millora de la plaça de l'Estació. Això provocarà que les paradetes i atraccions es traslladin al carrer Farguell i també a la plaça del Doctor Armengou.

Sallés va manifestar que si bé aquest any o hi haurà estands del comerç local al Local del Blat, aquesta parada obligada servirà perquè els botiguers «carreguin piles» i tornin amb energia renovada el 2020.

L'avinguda Catalunya, tancada al trànsit amb motiu del certamen, «es convertirà en un passeig de vianants» per passejar i també per veure els vehicles que hi exposaran una desena d'expositors. Altres plats forts de la fira gironellenca són la trobada de cotxes clàssics, l'exposició de dibuix infantil, que enguany es farà per primer cop a la residència Sant Roc, al carrer Balmes hi haurà els estands d'entitats a més de l'estrena de la temporada dels Castellers de Berga, que compartiran cartell amb els de Santpedor.

També en el marc de la fira es durà a terme la campanya «Gironella és comerç». Els participants entraran en el sorteig de 25 conjunts de compra sostenible (consistents en una bossa amb recipients reutilitzables per generar menys residus), va explicar Masforroll. El comerç també participarà en la tercera setmana del comerç de Catalunya. La mostra té un pressupost de 10.000 euros.


La Gironella del segle XVII

Coincidint amb el cap de setmana de la Fira del Motor es podrà assistir a una visita teatralitzada al barri vell de Gironella per descobrir com era la vila al segle XVII a cura de La Paparra Teatre Gironella. La visita de dissabte serà a 2/4 de 8 amb inici al pont vell. El dia de la fira se'n farà una altra sessió a partir de les 12 del migdia. Funcionarà amb el sistema de taquilla inversa i els diners recollits es donaran per a la investigació de cardiopaties congènites que fa l'Hospital Sant Joan de Déu

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit