Pedret i la zona de la Via Verda en el seu tram de Berga acolliran dissabte, 23 de març, el Projecte Rius. Es tracta d'una iniciativa que vol fomentar «el teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, promoure la implicació de la societat en la gestió dels espais fluvials, i posar en marxa iniciatives per a la millora dels rius i de l'entorn de la ribera, mitjançant l'educació ambiental», segons han informat fonts municipals.

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Berga, que col·labora en la iniciativa, ha fet una crida a la participació de l'alumnat de les escoles de la ciutat en aquesta activitat.

En aquesta ocasió, la trobada servirà per descobrir el riu Llobregat «a partir d'una inspecció fluvial, que consisteix a analitzar una sèrie de paràmetres que revelen l'estat de salut del tram de riu en qüestió». L'activitat és oberta a qualsevol persona o col·lectiu que hi vulgui participar.

La idea la impulsa l'Associació Hàbitats, creada l'any 1997 amb la intenció d'apropar les persones al medi, d'ajudar-les a conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, i de promoure la identificació i la solució dels seus problemes.