El Consell Comarcal ha activat una nova edició del programa de sortides escolars per conèixer el patrimoni local que, aquest any, ha incorporat l'arquitectura romànica.

Les excursions per conèixer el patrimoni cultural i històric de la comarca tenen una doble finalitat, segons han explicat des del Consell. D'una banda, apropar els nens i nenes de la comarca al patrimoni local i incorporar-lo als seus coneixements, i, de l'altra, posar en valor aquest mateix patrimoni entre les noves generacions com a fonament del turisme del futur. Amb aquests objectius es va iniciar el projecte fa dos d'anys, amb les sortides als equipaments culturals i turístics relacionats amb la mineria i el tèxtil. En aquest sentit, les sortides van apropar els alumnes dels centres d'educació primària a alguns dels principals elements del patrimoni històric i cultural de la comarca, com ara la colònia Vidal i la Torre de l'Amo, el Museu de les Mines de Cercs i els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet. Segons el Consell, durant el curs passat van participar en el programa un total de 356 alumnes.

Seguint el mateix criteri i amb la voluntat d'ampliar l'oferta a més alumnes, aquest curs el Consell Comarcal ha sumat a les visites ja existents unes altres per conèixer la resta del patrimoni romànic de la comarca, per apropar els centres a les esglésies romàniques del territori. Així, en aquesta edició han quedat incloses en el programa de visites l'església de Sant Quirze de Pedret, la de Sant Vicenç d'Obiols, la del monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, l'església de Sant Miquel del Rus i la de Sant Sadurní de Rotgers. Actualment el Consell ja ha programat unes 23 visites relacionades amb el patrimoni cultural de les colònies tèxtils, la mineria i el patrimoni cultural romànic. Les 23 excursions programades es traduiran en la visita de 626 alumnes de tota la comarca durant els mesos de març, abril i maig. El Consell compta que les sortides es traduiran després en noves visites dels nens amb les seves famílies.