El Grup Horitzó del Berguedà està redactant el projecte per esdevenir un Centre Especial de Treball (CET), que li permetria consolidar el seu projecte d'inclusió laboral per al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental.

Actualment l'entitat «ja funciona com un CET pel que fa a l'objectiu i la finalitat, i també compleix els requisits del tant per cent de discapacitat, especialment per salut mental», diu Eva Sánchez, directora del Grup Horitzó. Tanmateix «no ha estat mai reconegut per la Generalitat malgrat els intents». El darrer cop que es va demanar a la Generalitat va ser el 2015. No ser un centre especial de treball implica que «no gaudeix del suport institucional ni econòmic que requereixen aquests centres per protegir l'àmbit laboral de les persones més vulnerables».

De fet, el Grup Horitzó forma part de la segona edició d'Escuela de Emprendimiento Social FEAFES-Empleo, després que el projecte per fer un centre especial de treball fos seleccionat dins de 10 propostes. El seu és l'únic de Catalunya. I ser-hi suposa rebre formació i assessorament per redactar el projecte de viabilitat del CET.