Ja es pot dir amb tots els ets i uts. Berga ja té un nou atractiu turístic i cultural que, a més a més, està relacionat amb un dels seus senyals d'identitat més forts: la Patum. El room escape sobre la festa del Corpus berguedana que es va obrir el setembre passat ha tancat el primer mig any havent superat els 2.000 visitants en més de 300 grups.

Aquests més de 2.000 visitants són usuaris únics, és a dir, persones que han fet el room escape una sola vegada, ja que, de fet, la gràcia de l'activitat és superar un entorn de pistes i proves sobre la Patum. El públic tipus de l'activitat és un grup familiar procedent de Berga o el Berguedà, ja que el 60% ha estat públic local i el 40% restant ha vingut d'altres comarques i de Barcelona. En aquest sentit, molts dels visitants locals hi acudeixen amb el desig de reviure sensacions patumaires fora dels dies de Corpus. Cada setmana el room escape de la Patum rep uns dotze grups amb una mitjana d'unes cinc persones per grup.

El seu responsable, Jordi Pujals, ha argumentat que «estem molt contents perquè hem tingut uns mesos de resposta molt bona. La campanya de Nadal va anar molt bé amb l'oferiment d'un val de regal i una caixa sorpresa que ha agradat moltíssim. La nostra proposta va en la línia que sempre hem dit a Berga que la Patum s'ha de poder vendre els 365 dies de l'any, no tan sols els dies de la festa».

Si bé la majoria de visitants són de cap de setmana, de dilluns a divendres també s'hi van registrant reserves. Tant és l'èxit en aquesta fase inicial que Pujals ha avançat que han començat a plantejar-se futures ampliacions o noves propostes, una vegada l'actual room escape hagi explotat tota la seva potencialitat: «Vam fer alguns canvis a l'inici, després dels primers grups, però creiem que ara el projecte ja ha agafat la maduresa que necessitava. Tenim propostes al cap i ganes d'intentar projectar altres coses, però el room escape ha de durar molt, n'hi ha que fa cinc o sis anys que funcionen, pot ser que hi hagi alguna cosa nova, però ara estem focalitzats en aquest projecte, que encara té molta volada».