Joan Antoni López Noguera, alcaldable del PP a Berga en les properes eleccions municipals, ha denunciat davant la Junta Electoral de zona la presència de llaços grocs a la façana de l'ajuntament, com també de cartells escrit amb «Llibertat presos polítics».

A la denúncia, López Noguera també demana la retirada de l'estelada que oneja al consistori. La denúncia es va posar ahir mateix, dissabte 30 de març, demanant que l'ajuntament faci efectiva la retirada de la simbologia independentista de «manera immediata» argumentant que tant l'estelada com els cartells «trenquen amb la neutralitat i la imparcialitat que s'imposen durant els períodes electorals».

El document de denúncia recorda diversos dels acords presos per la Junta Electoral Central al respecte. «La candidatura de la formació política que represento davant d'aquesta Junta Electoral de Zona entén que, l'existència del cartell amb el lema «Llibertat presos polítics», la presència de llaços grocs i banderes estelades en espais o equips públics, contravenen clarament la legislació electoral i trenca el principi i el deure de neutralitat política que s'imposa a tots els poders públics durant el període electoral», assegura López Noguera en la seva denúncia, a la qual ha tingut accés Regió7.

El candidat del PP especifica, a través del document que ha lliurat a la Junta Electoral, que «la presència de llaços grocs i banderes estelades en espais i equipaments públics contravé clarament la legislació electoral i conculca el principi i el deure de neutralitat política que s'imposen als poders públics en període electoral».