? El Berguedà tindrà un dels quatre punts de recollida de carn de caça de la província de Barcelona. De fet, serà el primer que es construirà com a prova pilot segons el diputat i alcalde de Cercs, Jesús Calderer.

Actualment existeix la problemàtica sanitària i comercial amb la carn de caça, com la de porcs senglars o cabirols. «Quan et posen un plat de caça al restaurant, ningú et garanteix que hagi passat un control de traçabilitat i sanitari», ha indicat Calderer. La Diputació de Barcelona, «amb la voluntat de trobar una solució, vol impulsar diversos punts de recollida a la província», un dels quals serà al Berguedà en una ubicació que encara no s'ha concretat.

En aquest punt de recepció els caçadors hi portarien les peces de caça i cobrarien uns diners. Un veterinari faria els controls necessaris «perquè la carn entri dins del circuit alimentari». Es tracta de centres «per facilitar el control sanitari dels animals de caça (que també servirà per ajudar a protegir la ramaderia domèstica) i el tractament dels residus». Farà uns 200 metres quadrats i tindrà dues càmeres frigorífiques. El veterinari analitzarà la carn. Després les bèsties s'escorxaran, se'ls traurà les vísceres i la pell. I a partir d'aquí els escorxadors interessats se les podran endur per fer-ne elaborats i comercialitzar-los.