La Junta Electoral de Zona (JEZ) va decidir ahir, dimarts, enviar un requeriment a l'Ajuntament de Berga perquè retiri els símbols independentistes que llueixen a la façana del consistori, és a dir, del cartell a favor dels presos polítics, dels llaços grocs i de la bandera estelada.

Aquest requeriment ha arribat després que dissabte passat el representant del Partit Popular a Berga, Joan Antoni López Noguera, presentés una instància a la JEZ per demanar que es garanteixi «la neutralitat política dels poders públics» durant la campanya electoral dels comicis estatals que s'iniciarà properament.

La JEZ ha fet saber per mitjà d'una notificació a l'alcalde accidental del consistori, Oriol Camps -tenint en compte que Montserrat Venturós va quedar inhabilitada justament per no retirar els símbols independentistes en campanya electoral-, que disposen de 48 hores per retirar el material esmentat. És a dir, el termini finalitzaria demà, dijous. Ahir a la tarda, era previst que el govern es reunís per prendre una decisió sobre la demanda que els fa la JEZ.

La JEZ també ha demanat a l'Ajuntament de Puig-reig que retiri la pancarta que fa referència a la llibertat dels presos polítics en un termini de 24 hores i fa l'advertiment que, en el cas que no es faci, s'incoarà procediment sancionador.