04 de abril de 2019
04.04.2019

Berga aprova un dels darrers tràmits per cedir la gestió de l'hospital a la Generalitat

En les properes setmanes s'ha d'acordar el traspàs definitiu de l'equipament sanitari berguedà

04.04.2019 | 21:37
Instant del ple

El plenari de l'Ajuntament de Berga ha donat llum verd aquest dijous a un dels darrers tràmits necessaris per cedir la gestió de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé a la Generalitat de Catalunya. Un procés que, si res no es torç, encara la recta final i està a punt de culminar-se després que el 31 de juliol del 2017, el llavors conseller de Salut Toni Comín anunciés el canvi del model de gestió del centre sanitari de referència del Berguedà. Aquest dijous s'ha aprovat la cessió de les finques que conformen el centre sanitari al Patronat de l'hospital perquè es pugui aprovar el traspàs de l'equipament a la Generalitat amb la voluntat que se'n encarregui de la seva gestió, tal i com ja va explicar Regió7 dimecres.

Montse Venturós, que ha treballat des de principi de mandat per aconseguir aquest canvi de model -tal i com recollia el programa electoral amb el que la CUP va guanyar les eleccions del 2015- explicava que aquest tràmit s'ha allargat més del que estava previst, primer, per l'aplicació de l'article 155 i segon, per resoldre unes irregularitats en les escriptures d'un dels terrenys en el qual està construït l'hospital que tot i que és de titularitat municipal, perquè l'Ajuntament de Berga el va comprar el 2008, no apareixia al registre. Un cop resoltes aquestes irregularitats,s'ha pogut portar a ple. Es tracta, «d'una de les votacions més importants d'aquest mandat», tal i com ha assegurat l'alcalde accidental Oriol Camps quan ha fet el seu argumentari d'aquest punt de l'ordre del dia.

El grups municipals del PDeCAT, d'ERC i d'ICV, a banda de l'equip de govern de la CUP, hi han votat a favor sense que hi hagués cap debat al respecte. La regidora del PSC, Rosalia Monroy, no ha assistit a la sessió d'anit. El regidor Camps s'ha felicitat de l'aprovació d'aquest tràmit, que posteriorment ha de passar per la junta del Patronat de l'hospital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.